PilotaEl Frontó de paret esquerra és la instal·lació reina de la Pilota.

Les instal·lacions de la secció de pilota del Club compten amb un frontó de 36 m, el gran, que permet practicar-ne les diferents modalitats (pilota a mà, pala curta, paleta o raqueta); un altre de 21 m que permet el joc a mà i amb raqueta; dues pistes de 10 m que permeten el joc a mà i amb raqueta i, per acabar, un frontó petit, conegut com la gàbia, que permet jugar a mà i a vegades amb raqueta.

Actualment la secció de pilota està representada en diferents campionats europeus, nacionals i regionals, i hi destaquen els esportistes de la secció de pala curta i paleta.

En la modalitat de paleta de cuir, la parella formada per Emiliano Skufca i Carles Sanz són els actuals campions d’Europa i d’Espanya de Clubs i de la copa del Rei, divisió d’honor. En pala curta, la parella formada per Ivan Calbo i Alex Garcia ha quedat primera a la lligueta de la divisió d’honor d’enguany. Marc Capdevila, ferm puntal, juntament amb Carles Sanz, comparteix l’honor de ser el primer de grup d’Espanya. Així mateix, tenim altres jugadors de gran nivell com Agustí Brugués i Tomàs Costa, Corbeto, Kiku Carcassona o Laguarda “Costelletes”, aquests últims cedits pel Club, que participen en el Campionat d’Espanya de primera categoria amb el Nàstic de Tarragona, o Vicenç Iserte, Rai Brugues, Salvatella i A. Calbo, Paco Díaz.

Emiliano Skufca, a més a més, es va proclamar campió del Món de paleta de cuir en l’últim campionat celebrat a Pau, França.

Pel que fa als més joves, tenim els germans Rodrigo, els germans Vergoni, Javier Carro, Franc Rue, Ismael Sanz i Oscar Sanz, que juguen amb el Club Bac de Roda i actualment són els subcampions d’Espanya juvenils.

Pel que fa a veterans, tenim la Mari Gonzàlez que, al costat de Machado i el recentment debutant Lluís Duró, tanquen aquesta especialitat.

En pilota a mà, són campions de Catalunya de segona categoria Sanz III i Eneko i comptem amb la ferma promesa de Sanz IV, que s’ha classificat per jugar les finals, juntament amb Roc Cavallé i Andreu Cavallé, que a més de ser un jugador important per jugar a segona categoria és jutge de pista nacional.

El Club compta amb Wenceslao Ribas, que amb els seus 97 anys, és el jugador més longeu d’Espanya en actiu i amb altres com Arturo Tarancón, Pepe, Angel Molina, Triginer, Paco Campos, Angelet, Rodon, Juli, Tolo, Martínez, Granell, i un llarg etcètera, que testimonien un passat brillant d’aquesta especialitat.

En la modalitat de raqueta, en frontennis, tenim les parelles formades per Alex Garcia i Xavi Capdevila, i Javier Martínez i Oriol Navarro, que competeixen al campionat de Catalunya de primera categoria. En segona categoria el Club està representat per Xavier Quintana, Axel Fortuny i Daniel Predejon.

Actualment s’està jugant un campionat d’una variant de l’especialitat, anomenada familiarment front pàdel, al frontó de 10 m.

Pel que fa als veterans d’aquestes modalitats de raqueta, cal destaca el Sr. Rovelló, sempre disposat a jugar, Magriñà, Rodon i un llarg etcètera.

Per a qualsevol consulta, podeu contactar amb el Sr. Molinas, actual delegat de la secció de pilota. .

Pg. Joan de Borbó, 93 08039 Barcelona | Tel: 93 221 46 00 | cnb@cnb.es
Notes legals | Tots els drets reservats | Webmaster

Col·laboradors: