Waterpolo


El primer partit
del CNB
data del 1908,
el primer jugat
a Espanya.
El waterpolo, igual que la natació i moltes altres activitats esportives aquàtiques, va néixer de la mà del Club Natació Barcelona, a la platja de la Barceloneta.

Bernat Picornell, que ja havia estat nedador i jugador de waterpolo a Marsella, organitza entre els seus amics atletes dos equips, el de casquet blau i el de casquet blanc. Aquest partit, dirigit pel mateix Picornell, va deixar el públic encantat, tot i que el camp estava situat mar endins, i va tenir tant d’èxit que a partir d’aquell moment cada diumenge i els dies festius el nostre fundador, el Sr. Bernard, després de les proves de natació, repartia els casquets a tots els presents que estaven disposats a participar-hi.

En aquells moments, en què per poder llançar a porteria esperaven que passés l’onada, es van començar a formar les bases dels equips, que es reunien per fer les estratègies dels partits del diumenge següent.

El primer partit internacional del palmarès del CNB es va jugar l’any 1908. Els únics rivals que van poder trobar per practicar aquest esport van ser els tripulants d’un creuer anglès el Bacchante, que van perdre 0 a 4.

Els esportistes del CNB van continuar utilitzant aquesta pràctica de jugar contra dotacions de vaixells que arribaven al port de Barcelona per practicar aquest esport fins uns quants anys després.

Però, realment, la primera confrontació autèntica en l’àmbit internacional, fou l’any 1910 contra el Foot-ball Velo Club de Niça, i tal com es podia esperar, l’equip francès va guanyar per 1 a 4.

D’aquest partit va sorgir la figura del primer entrenador de la nostra història, Paul Vasseur, el capità i plusmarquista mundial, que després que la junta el requerís, va ensenyar els cenebistes les característiques de la natació i el waterpolo vigents.
Pg. Joan de Borbó, 93 08039 Barcelona | Tel: 93 221 46 00 | cnb@cnb.es
Notes legals | Tots els drets reservats | Webmaster

Col·laboradors: