Ms de 100 anys d'histria
10 de Novembre de 1907 Es va constituir el Club de Nataci Barcelona, amb seu social al Gimns Sol, al carrer de Montjuc del Carme.

Desembre de 1907 La primera seu esportiva del CNB fou als Banys Orientals, establiment pblic ubicat a la Barceloneta. Aquest espai va ser cedit als 20 socis fundadors del Club a canvi d'una quota de dues pessetes, que evidentment eren de plata. Aix es va comenar la histria del Club. Va comenar a crixer el nombre de socis, i es va plantejar la necessitat de canviar de local.

Novembre de 1910 El Club contracta amb un altre establiment pblic, els "Banys de Sant Sebasti", l'ocupaci d'un local de major capacitat i una zona ms extensa de platja. Es tracta d'un pavell de fusta, muntat sobre barres de ferro a la platja, quedant a uns tres o quatre metres d'alada, amb una escala exterior pels seu accs. Del 1911 al 1913 va anar creixent el nombre de socis, aix que foren necessries obres d'ampliaci del local.

El 14 de Febrer de 1914 un fort temporal de mar s'emporta el pavell de fusta que ocupava el Club com a seu.

Al Desembre de 1914 es sollicita el terreny de 66 metres de llarg comprs entre la caldereria del Nou Vulcano i el mar. No existeix res de platja i es preveu una escala de ferro per baixar al mar.

7 de Maig de 1915 La Junta d'Obres del Port de Barcelona concedeixen la possessi d'una zona de terreny que inclou una petita construcci. Hem d'agrair especialment l'esfor del president de la mateixa, Rmul Bosch i Alsina, en aquesta concessi provisional. A partir d'aquest moment no depenem d'arrendaments i estem en plena llibertat de moviments. S'assenten els fonaments que havien de convertir el Club en una de les grans iniciatives de la societat civil catalana.

1920 / 1925 PISCINA DE L'ESCULLERA. Jaume Mestres Fossas Arquitecte Aquest any es varen realitzar els JJOO d'Ambers. Els millors nedadors del Club van integrar l'equip espanyol, que per primera vegada hi participava. Aquesta situaci esportiva feia patent que el Club necessitava unes installacions ms grans, sense aquestes era impossible un entrenament seris i constant. Es va obtenir una concessi ms amplia i ms definitiva dels terrenys necessaris per l'ampliaci del local.

El 15 de Desembre de 1920 la Junta General de Socis aprova el projecte de la piscina de l'escullera (pressupost inicial de 250.000 pessetes).

El 17 d'Abril de 1921 es colloca la primera pedra de la piscina. Conjuntament a la construcci de la piscina es proced a la construcci del pou que permetia treure l'aigua del mar filtrada naturalment per la sorra. La piscina es cobreix al 1923 i al 1924 s'inaugura la installaci de l'aigua calenta. Enginyer Manuel Folch de la casa Erebus S.A.

1930 / 1934 NOVES CONCESSIONS DEL CLUB S'aconsegueixen noves concessions que amplien els terrenys del Club.

1955 NOVA PISCINA A LA PLATJA. Jaime Mestres /Jos Gonzlez - Arquitectes Es construeix una nova piscina descoberta a la platja, alimentada amb aigua de mar. En aquest moment cal donar soluci a les necessitats d'altres seccions esportives: atletisme, vela i pilota. Es comena a pensar en tirar a terra i edificar el cos central del conjunt de les velles installacions.

1965 PISCINA PELS NENS Faltava un lloc adequat pels cursets d'estiu pels nens que aprenen a nedar.

Anys 70's NOUS EDIFICIS S'inicia la construcci de tres edificis que donen cabuda a vestuaris, un nou gimns, oficines de secretaria i sala de juntes, sala d'estar,...

Anys 80's UNA NOVA POCA S'inicia un projecte de rehabilitaci de l'antic edifici de l'Escullera. Es construeix una pista poliesportiva i un nou edifici que inclou: vestuaris femenins, pistes d'esquaix i un front de 36 metres.
Pg. Joan de Borbó, 93 08039 Barcelona | Tel: 93 221 46 00 | cnb@cnb.es
Notes legals | Tots els drets reservats | Webmaster

Col·laboradors: